Pariet (rabeprazol)

Pariet

Rabeprazol patří do skupiny léků nazývaných inhibitory protonové pumpy (PPI). Působí tak, že zpomaluje nebo zastavuje produkci žaludeční kyseliny. Zde si můžete koupit Pariet 20 mg bez lékařského předpisu v České republice. Stačí kliknout na tlačítko “ Koupit nyní „.

Pariet 20 mg cena

Počet tabletCena
60Kč 725.54
90Kč 983.84
120Kč 1242.12
180Kč 1758.73
270Kč 2533.58
360Kč 3308.47

Dávkování

Dávka rabeprazolu se určuje podle léčené poruchy.

K léčbě neerozivní refluxní choroby je doporučená dávka rabeprazolu pro dospělé 10 mg až 20 mg užívaná jednou denně po dobu až 4 týdnů.

K léčbě gastroezofageální refluxní choroby s ezofagitidou je doporučená dávka rabeprazolu pro dospělé 20 mg jednou denně. Doporučená dávka pro dlouhodobé udržení GERD je 10 mg až 20 mg užívaných jednou denně. Obvyklá délka léčby je 4 až 8 týdnů.

K léčbě duodenálních vředů je doporučená dávka rabeprazolu pro dospělé 20 mg užívaná jednou denně po dobu maximálně 4 týdnů.

K léčbě žaludečního nebo peptického vředu je doporučená dávka rabeprazolu pro dospělé 20 mg užívaná jednou denně po dobu až 6 týdnů.

K léčbě vředů způsobených infekcí Helicobacter pylori je doporučená dávka pro dospělé 20 mg užívaná dvakrát denně po dobu 7 dnů v kombinaci se dvěma antibiotiky, obvykle amoxicilinem a klaritromycinem. Pokud užíváte rabeprazol v kombinaci s antibiotiky, je důležité, abyste všechny léky užíval/a ve vhodnou dobu a po celou dobu léčby doporučenou lékařem.

K léčbě Zollinger-Ellisonova syndromu je doporučená dávka rabeprazolu pro dospělé na začátku léčby 60 mg jednou denně. Někteří lidé mohou potřebovat vyšší dávky. Váš lékař dávku podle potřeby upraví.

Rabeprazol tablety s prodlouženým uvolňováním jsou navrženy tak, aby působily po celý den, takže je třeba je užívat pouze jednou denně. Tento lék lze užívat s jídlem nebo bez jídla. Tableta se polyká celá a zapíjí tekutinou, nesmí se žvýkat, drtit ani lámat.

U většiny postižených osob dojde ke zlepšení příznaků 1 až 2 týdny po zahájení léčby rabeprazolem. Lidé užívající tento lék mohou čekat až 4 týdny, než se dostaví plný účinek.

Pokračujte v užívání tohoto přípravku a dopijte všechny tablety podle doporučení lékaře, i když se začnete cítit lépe. Pokud Vaše příznaky nevymizí do doby, než lék doberete, nebo do doby, na které jste se dohodl/a se svým lékařem, zavolejte svému lékaři.

Na určení dávky, kterou člověk potřebuje, se může podílet několik faktorů: jeho hmotnost, zdravotní stav a to, zda užívá jiné léky. Pokud Vám lékař doporučil jinou dávku, než je zde uvedena, neměňte způsob užívání léku bez předchozí konzultace s lékařem.

Je důležité, abyste tento přípravek užívali podle pokynů lékaře. Pokud vynecháte dávku, vezměte si lék, jakmile si vzpomenete, a pokračujte ve zbytku léčby co nejdříve. Pokud se blíží čas další dávky, nedělejte si starosti s vynechanou dávkou a pokračujte v obvyklém dávkovacím schématu. Nepoužívejte dvojnásobnou dávku jako náhradu za vynechanou dávku. Pokud si nejste jisti, co dělat po vynechání dávky, požádejte o radu svého lékaře nebo lékárníka.

Tento léčivý přípravek uchovávejte při pokojové teplotě, mimo dosah světla a vlhkosti a mimo dosah dětí.

Návod k použití

U dospělých je obvyklá dávka jedna tableta denně, užívaná každý den ve stejnou dobu.

Užívejte jednu tabletu denně po dobu nejméně 7 dnů a nejvýše 14 dnů. Přípravek Pariet by se neměl užívat déle než 14 dní, pokud to neurčí lékař. Pokud příznaky přetrvávají nebo se opakují do 14 dnů po ukončení kurzu, poraďte se s lékařem.

Přípravek Pariet se používá k symptomatické úlevě od pálení žáhy a překyselení žaludku v důsledku gastroezofageálního refluxu způsobeného „vyplavováním“ potravy a kyselin ze žaludku do jícnu.

Tento reflux může způsobit pálení na hrudi, které stoupá až do krku, známé také jako pálení žáhy. Přípravek Pariet působí tak, že snižuje množství žaludeční kyseliny a poskytuje úlevu od příznaků. Vaše jídlo bude tráveno stále stejným způsobem.

Tento lék začne potlačovat kyselost během několika hodin, avšak neposkytne okamžitou úlevu od příznaků. Je možné, že budete muset přípravek Pariet 20 mg užívat několik dní, než se dostaví plný účinek.

Nežádoucí účinky

  • Svědění;
  • Průjem (mírný);
  • Kožní vyrážka;
  • Závratě;
  • Bolest hlavy;
  • nevysvětlitelný rychlý nebo jiný abnormální srdeční tep;
  • Bolest svalů;
  • Nervozita;
  • Svalová slabost;
  • zlomená kost;
  • trhavé pohyby nebo třes;
  • příznaky problémů s játry (např. nevolnost, zvracení, průjem, ztráta chuti k jídlu, úbytek hmotnosti, zežloutnutí kůže nebo očního bělma, tmavá moč, bledá stolice).
  • křeče hrtanu (hlasivek);
  • křeče rukou a nohou.

Modul Pariet je k dispozici

10 mg

Každá růžová enterálně potahovaná tableta s vyraženým ‚ε 241‘ na jedné straně obsahuje 10 mg sodné soli rabeprazolu. Nelékařské složky: karnaubský vosk, ethylcelulóza, hydroxypropylcelulóza, nízko substituovaná hydroxypropylcelulóza, mannitol, diacetylmonoglyceridy, oxid železitý (černý, červený nebo žlutý), oxid hořečnatý, ftalát hydroxypropylmethylcelulózy, stearan hořečnatý a mastek.

20 mg

Každá světle žlutá enterálně potahovaná tableta s nápisem „ε 243“ na jedné straně obsahuje 20 mg sodné soli rabeprazolu. Nelékařské složky: karnaubský vosk, ethylcelulóza, hydroxypropylcelulóza, nízko substituovaná hydroxypropylcelulóza, oxid železitý (černý, červený nebo žlutý), oxid hořečnatý, ftalát hydroxypropylmethylcelulózy, stearan hořečnatý, oxid titaničitý a mastek.

Kontraindikace

Nepoužívejte tento přípravek za následujících okolností

  • alergie na rabeprazol nebo na kteroukoli složku přípravku;
  • alergie na jiné inhibitory protonové pumpy.
  • použití léku rilpivirinu.